Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Får aflivning af mink så smitte til at stoppe?

Af Benny Dahl Houmann, Morten Vinges Vej 23, Sønderholm, 9240 Nibe, bh17@outlook.dk

Indtil onsdag 4.11. var der sket en stigende smittespredning af covid-19 på minkfarme startende i Nordjylland, men i hastig udvikling ned igennem Vestjylland.

En ny rapport fra SSI om en observeret muteret variant fra mink medførte, at regeringen på et pressemøde valgte at beordre/anbefale nedslagtning af alle mink i landet.

Det viste sig hurtigt, at udmeldingen om nedslagtningen var givet uden lovhjemmel, hvorfor regeringen tog initiativ til at få vedtaget en hastelov, som skulle, håbede de, vedtages mandag d. 9. november. Venstres formand var enig i strategien, og hasteloven lå til at blive stemt igennem.

Et oprør i Venstres bagland iførte over natten formanden en vendekåbe, så hans skriftlige opfordring vendte 180 grader, og hasteloven led en krank skæbne. Man har et standpunkt, til baglandet tager et nyt!

Hurtigt var der et glammende kor med stålsatte miner og fråde om munden, der énstemmigt lastede regeringen for at udslette et helt erhverv som følge af lovbruddet.

Men der er nogle facts, de frådende politikere på Christiansborg måske overser.

Jeg vurderer derfor et scenarie af udviklingen uden lovbrud.

De nøgne fakta er, at der i går var 265 smittede farme, som er ca. 23 pct. af alle.

Andre nøgne fakta er, at man endnu ikke har konstateret, hvordan smitten spredes til minkfarmene, og der kan ikke iværksættes tiltag mod spredning.

Mit spørgsmål til de frådende er nu: Tror I, baseret på ovennævnte, at smitten stopper brat nu? Hvis I tror det, så vil jeg tillade mig at benævne jer som meget naive!

Der ville efter al logik være sket en smittespredning til alle landsdele, og dermed ville alle mink, med den tidligere vedtagne strategi, ende med at blive slagtet! Altså ingen forskel for mink og minkavlere!

Mange bør stikke piben langt ind og genvurdere, hvem der er den reelle årsag til de døde mink. En lille kinesisk fætter!